FORRÓ CSOKOLÁDÉ
Az ital sűrűsége a felhasznált csokoládé mennyiségétől függ
10 perc
Ételkészítés + főzés
Ételkészítés + főzés
Könnyen
Élelmiszer nehézség
Élelmiszer nehézség
1
Az ételek adagjai
Az ételek adagjai
Hozzávalók
- 250 ml víz
- 50 g étcsokoládé
- 1 tk kakaóvaj
- ízlés szerint chilli, méz, vagy vanília
Recept eljárás
-
A valódi forrócsokoládét úgy készítjük, hogy vízben vagy tejben olvasztjuk fel a csokoládé darabkákat. Az ital sűrűsége a felhasznált csokoládé mennyiségétől függ.
-
A Sage BMF600 tejhabosító készüléken állítsa be a hőmérsékletet 60°C-ra. Lassan adja hozzá a csokoládé darabkákat.
-
250 ml vízhez kb. 50g étcsokoládé, ill. 60g fehércsokoládé szükséges és maximum egy teáskanál kakaóvajat adjon hozzá.
-
A kész italt ízesíthetjük pl. chilli, méz, vagy akár vanília felhasználásával.