FORRÓ CSOKOLÁDÉ

FORRÓ CSOKOLÁDÉ
Az ital sűrűsége a felhasznált csokoládé mennyiségétől függ
10 perc
Ételkészítés + főzés
Könnyen
Élelmiszer nehézség
1
Az ételek adagjai

Hozzávalók

  • 250 ml víz
  • 50 g étcsokoládé 
  • 1 tk kakaóvaj
  • ízlés szerint chilli, méz, vagy vanília

Recept eljárás

  1. A valódi forrócsokoládét úgy készítjük, hogy vízben vagy tejben olvasztjuk fel a csokoládé darabkákat. Az ital sűrűsége a felhasznált csokoládé mennyiségétől függ.

  2. A Sage BMF600 tejhabosító készüléken állítsa be a hőmérsékletet 60°C-ra. Lassan adja hozzá a csokoládé darabkákat.

  3. 250 ml vízhez kb. 50g étcsokoládé, ill. 60g fehércsokoládé szükséges és maximum egy teáskanál kakaóvajat adjon hozzá.

  4. A kész italt ízesíthetjük pl. chilli, méz, vagy akár vanília felhasználásával.