GRILLEZETT STEAK BORJÚBÓL GRILLEZETT KUKORICÁVAL ÉS FOKHAGYMÁS VAJJAL
Tálaljuk pirított fehér baguettel
40 perc
Ételkészítés + főzés
Ételkészítés + főzés
Közepesen nehéz
Élelmiszer nehézség
Élelmiszer nehézség
4
Az ételek adagjai
Az ételek adagjai
Hozzávalók
- 1 kg rövidkaraj borjúból
- 4 cső kukorica
- 1 ek. nagyszemű tengeri só
- 1 ek. bors (keverék)
- 15 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db fehér baguette
Recept eljárás
-
Helyezzük a szobahőmérsékleten szárított húst a (kb. 220°C hőmérsékletre – a hőfokszabályzó SEAR jelzésén) előmelegített grillsütőre; ne sózzuk, ne borsozzuk, illetve ne pácoljuk a steak-et! Grillezzük oldalanként 5 percig (ez a közepes átsütésnek felel meg). Vegyük ki a húst, helyezzük a munkalapra, majd sózzuk, illetve szórjuk meg frissen őrölt borssal. Hagyjuk két percig pihenni, majd helyezzük tányérra.2.
-
Köretnek háromba tört kukoricacsövet grillezzünk meg olívaolajjal. Grillezés közben forgassuk a csöveket, utána pedig kenjük meg a csöveket vajjal és szórjuk meg sóval. Ugyanígy járjunk el a fokhagyma gerezdekkel is. Az elkészült ételt tálaljuk pirított fehér baguette-tel.